WiFi en laadpalen voor elektrische auto’s

Op het moment krijgen wij enorm veel vragen betreffende de afwezige WiFi op Camping Sollasi en Camping Le Parage. Middels dit artikel willen wij onze bewoners en recreanten enige achtergrondinformatie en toekomstperspectief geven betreffende de kwestie.

De leverancier van het ‘huidige’ WiFi systeem is een tijdje geleden min of meer gestopt met het verlenen van service, plegen van onderhoud en WiFi zaken in het algemeen. Deze winter is besloten het contract op te zeggen en een nieuwe WiFi leverancier te zoeken. Dit is geen eenvoudige klus, maar na een aantal partijen te hebben gezien zou de WiFi dit jaar, 10 en 11 maart, worden aangelegd op beide campings. Tot onze grote spijt heeft de leverancier wegens ‘onvoorziene omstandigheden’ zijn handen hier vanaf getrokken en ons laten zitten zonder werkende WiFi.

In het huidige corona tijdperk is het lastig om vlot en doeltreffend zaken te doen. Wij willen geen overhaaste beslissingen nemen met de aanleg van een WiFi netwerk. WiFi is iets waarbij vele factoren invloed hebben op de kwaliteit van het signaal, denk aan bomen, hoge stacaravans of stacaravans van aluminium. Metingen zijn dus essentieel om de juiste plekken te bepalen, net zoals de mogelijkheid voor stroomtoevoer en überhaupt de nog beschikbare plekken voor een mast.

Gezien de grootte van de investering en het lastige tijdperk kan het nog even duren voordat er een werkende verbinding op de camping mogelijk is. Wij werken hier aan, maar kunnen helaas geen exacte datum beloven. Verder zijn wij bezig met het idee om laadpalen te plaatsen voor elektrische auto’s. Waar en wanneer deze laadpalen precies komen is nog niet duidelijk. Dit is onder meer afhankelijk van de mogelijkheid om een grote stroomtoevoer aan te leggen om de laadpalen te voeden. Wanneer hier meer bekend over is zal er een update worden geplaatst op de website.