Cultuur

naturalis dino vakantie

Naturalis

Naturalis in Leiden brengt je dichter bij de natuur. De vogels maken je wakker. Vreemde prehistorische skeletten vormen een parade. In het dierenrestaurant voeren kinderen een varken. Kijken, voelen en doen! Spelend leren hoe de natuur werkt. Van Camarasaurus tot reuzenpissebed en van bospaddestoel tot edelsteen: in Naturalis geeft de natuur haar geheimen prijs.

Archeon

Archeon

Prehistorisch, Romeins en Middeleeuws dagje uit. In het openlucht museum Archeon in Alphen aan den Rijn beleef je grote avonturen. Beleef de prehistorie (8000 jaar voor Christus tot 12 jaar na Christus), ervaar de Romeinse tijd (12 jaar na Christus tot 400 jaar na Christus) en geniet van de Middeleeuwen (400 jaar na Christus tot 1500 jaar na Christus).

Space Expo

Space Expo

Bezoek sterren en planeten! In deze boeiende tentoonstelling wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door de geschiedenis van de ruimtevaart en ziet u hoe de huidige stand van zaken is met betrekking tot het Europese ruimteonderzoek. Rondleidingen worden verzorgd door deskundigen.

Avifauna

Avifauna

Garantie voor een heerlijk dagje uit! Vogels uit alle windstreken; sierlijke kraanvogels uit Azië, imposante zeearenden uit Amerika, zeldzame pinguïns uit Afrika, felgekleurde papagaaien uit Australië en statige ooievaars uit Europa. Er valt veel te beleven met de meer dan 300 vogels in het vogelpark; een leerzame demonstratie bijwonen, kijken bij het voeren of de vogels zelf voeren.

Madurodam

Madurodam

Heel Holland in één stad! Alles waar Nederland beroemd om is vindt u hier op schaal 1:25 tot in de kleinste details nagebouwd. De kleinste stad van Nederland is het hele jaar door geopend. Grachten, sfeervolle geveltjes en andere typisch Hollandse taferelen zorgen voor een feest der herkenning.

Corpus

Corpus

Ontdek alles over het menselijk lichaam tijdens de tour ‘reis door de mens’ bij Corpus. Doorloop het menselijk lichaam vanaf de knie tot aan de hersenen. De reis gaat via verschillende organen waaronder de darmen, het hart, de longen en het oor. Krijg uitleg via een audiotour en geniet van de  lichteffecten, geur en film. De tour duurt 55 minuten.  
Leer in het interactieve deel van Corpus alles over het menselijk lichaam, speel actieve games en doe grappige en leuke testjes.