Dorpen in de regio

Vuurtoren Noordwijk

Noordwijk

Genieten van het strand, wandelen langs de zee of lekker relaxen op een strandbedje. Aan de twee boulevards die Noordwijk rijk is liggen diverse leuke eettentjes en worden regelmatig evenementen georganiseerd. Noordwijk kent twee winkelstraten waar u kunt shoppen of een hapje kunt eten. De Hoofdstraat grenst aan het strand en de Kerkstraat ligt in Noordwijk Binnen. Allebei de winkelstraten zijn ook op zondag geopend. Naast de vele eetgelegenheden heeft Noordwijk ook een gezellig uitgaanscentrum met discotheken die in het weekend tot 4 uur geopend zijn.

Noordwijkerhout

Noordwijkerhout

Noordwijkerhout, ook wel het ‘Hart van de Bollenstreek’ genoemd, heeft een gezellig centrum met terrasjes. Hier zijn ook diverse winkels en supermarkten te vinden. U kunt zwemmen in het overdekte zwembad of een balletje slaan op de golfbaan. In het gezellige partycentrum in Noordwijkerhout is een restaurant, bowling, amusementshal en casino aanwezig. In het dorp zijn twee grote speeltuinen en een kinderboerderij waar kinderen zich leuk kunnen vermaken. In het voorjaar kunt u mooie fiets- of autotochten langs de bollenvelden maken.  

Lisse

Lisse

Lisse wordt ook wel de hoofdstad van de Bollenstreek genoemd vanwege de Keukenhof. In dit bloemendorp kunt u in het voorjaar genieten van de bloemenpracht en het bloemencorso. Lekker winkelen en een drankje nuttigen of een hapje eten kan in het gezellige centrum van Lisse. Het dorp heeft 2 musea, het Lisser Art Museum en Museum De Zwarte Tulp. U kunt genieten van een film in de bioscoop of een drankje doen in één van de uitgaansgelegenheden.

Hillegom

Hillegom

Het knusse dorp Hillegom heeft een gezellig centrum met leuke terrasjes bij de kerk. In de zomer is het de moeite waard om een ambachtelijk ijsje te eten bij chocolaterie Pierre. Ook in Hillegom kunt u in het voorjaar genieten van de bloemenpracht op de bollenvelden. Hillegom is voorzien van een treinstation. Vanuit hier kunt u gemakkelijk met de trein naar grote steden als Haarlem en Leiden reizen.